ТОП цена -16%

Настолна игра Nucleum - стратегическа

ПРОМОЦИОНАЛЕН ПРОДУКТ
  • Производител:Board&Dice
  • Продуктов код:57162
  • Наличност:Наличен 
  • Доставка:до 4 работни дни

    • 100.72 лв.
    • 119.90 лв.


Когато Елза фон Фрюлингфелд представи изобретението си на крал Фредерик Август II от Саксония, хората го помислиха за измама. Тя използва наскоро изолирания елемент уран, за да загрее буркан с вода и използва получената пара, за да задвижи двигател, който поддържа урана активен чрез процес, който тя нарече „атомизация“. Нейното устройство, Nucleum, постави началото на нова ера на енергия и просперитет през следващите десетилетия. Саксония се превърна от второстепенна регионална сила в център на европейската наука и инженерство. Сега, едно поколение по-късно, фабриките все още са гладни за повече мощност, изисквайки по-големи и повече ядра да бъдат построени, повече уран, внесен от близката държава Бохемия, и железопътни линии и електропроводи, построени в цялата страна, за да носят опитомената сила на атомите до големите градове на Саксония. Изобретатели, инженери и индустриалци се стичат в саксонския двор, надпреварвайки се да бъдат лидер в тази нова индустриална революция.

Nucleum е тежка евро настолна игра, в която играчите влизат в ролята на индустриалци, опитващи се да успеят по време на икономическия и технологичен бум на Саксония през 19-ти век, подхранван от изобретението и разпространението на Nucleum (ядрен реактор).

Играчите печелят точки за победа, като развиват своите мрежи, изграждат и захранват градски сгради, осигуряват договори и изпълняват етапи (рандомизирани цели в края на играта). Всеки играч също така получава уникални асиметрични технологии, които му дават специални правомощия при отключване. Играта е непрекъсната - играчите се редуват един след друг без рундове или фази.


Спецификация
Брой играчи 1, 2, 3, 4
Възраст 14+
Език Английски
Категория Стратегически игри
Материал Дърво, Картон, Хартия
Продължителност 90-150 минути
Размер на опаковката 29.5 x 29.5 x 7.2 cm
Сложност на правилата Сложни (над 20 минути)
Тегло 3.22 kg
Напиши ревю!
* Необходимо е да се ВПИШЕШ в профила си. Ако нямаш такъв можеш да се РЕГИСТРИРАШ ТУК!